Wat kan ik voor je doen?

Educatieve teksten voor onderwijs, tijdschriften, folders en musea. Toetsen en (examen-)training docenten, studenten en leerlingen.
Coaching in en buiten school met oplossingsgerichte aanpak.

Wat kan ik voor je doen?

Educatieve teksten

Educatieve teksten voor onderwijs, tijdschriften, folders en musea met geografische, historische en economische inhoud, voor schoolmethoden en het web.

Samenvattingen, powerpoints en mindmaps om lesstof aardrijkskunde en geschiedenis snel te leren.

Praktische opdracht en profielwerkstuk (PWS) aardrijkskunde, geschiedenis en economie bedenken en uitwerken.


Toetsen

Toetsen voor docenten, studenten en leerlingen. Open vragen, meerkeuzevragen en Win-toetsen. Voor afname in de klas of om de lesstof te oefenen.


Training

Examentraining CE aardrijkskunde prive- en/of groepsles. Volledige CE Examenstof aardrijkskunde in twee dagdelen met lesmateriaal.

Moeilijke onderwerpen CE Examenstof aardrijkskunde uitleggen, zowel schriftelijk via email/msn of mondeling via webcam.

Voorbeeldtoetsen en oefenvragen CE Examenstof aardrijkskunde maken of oude CE Examens bespreken.

Blog met aardrijkskunde informatie met afbeeldingen ter verduidelijking.

Leerstofplanning maken.


Kortom, vakkundige hulp van een ervaren eindexamendocente aardrijkskunde 1e graads en geschiedenis werkzaam in de bovenbouw St. Oelbert Gymnasium Oosterhout. Tevens docente maatschappijleer.

Coaching in de school

Het coachen is het begeleiden van stagaires, mentoren en leerkrachten in hun professionele ontwikkeling.

Cedeo erkend Coach Transfergroep Hogeschool Rotterdam.


Pol Education & Coaching & Writing

Docente aardrijkskunde 1e graads en geschiedenis

Auteur en Editor : Educatieve teksten, toetsen en training.

Coach en opleider met oplossingsgerichte aanpak. CEDEO erkend.


drs. Rini van der Pol

Sliedrecht NL > heden

Rome IT > 2012 - 2016

Ankara Turkije > 2016 - 2020

rinivanderpol@gmail.comTraining

De training is gebasseerd op ruim 20 jaar onderwijservaring en de Post-HBO opleiding Coach en opleider.

De training is individueel en in groepen mogelijk voor docenten, studenten en leerlingen. In overleg wordt de training samengesteld, zodat maatwerk wordt geleverd.

Om kosten te besparen is de training in kleine groepen op lokatie mogelijk.

* Docententraining

De training geeft docenten meer zekerheid en plezier voor de klas. Jonge docenten leren vaardigheden om stevig voor de klas te staan.  Ervaren docenten leren moeilijke klassensituaties te analyseren en hanteren. Diverse manieren worden aangeleerd om de lesstof aantrekkelijk en overzichtelijk te presenteren.

Docenten leren tijdens de training met andere werkvormen afwisselende lessen te verzorgen. Boeiend lesgeven zorgt voor aandacht. Er ontstaat meer orde en rust in de klas.

* Studententraining

De training geeft studenten overzicht in de grote hoeveelheid lesstof. Op eenvoudige wijze wordt aangeleerd om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Door een juiste leerstofplanning wordt de bestudering eenvoudiger. De resultaten zullen verbeteren.

Een verslag of eindscriptie schrijven vereist een goede opzet, planning en uitwerking. Als ervaren educatief auteur worden hoofd- en bijzaken duidelijk weergegeven in het verslag of de eindscriptie. De presentatie wordt aangevuld met het juiste beeldmateriaal. Door de professionele uitwerking is het verslag of de eindscriptie bruikbaar bij sollicitaties.


* Leerlingentraining

De leerling krijgt grip op de lesstof door een gedegen aanpak. Hoofd- en bijzaken kan de leerling eenvoudig ontdekken. De lesstof wordt verdeeld in compacte stukken. Leren wordt overzichtelijker en plezieriger. Voor hoogbegaafden wordt gewerkt met mindmaps. De resultaten zullen verbeteren door de juiste aanpak.* Examentraining

Voor HAVO en VWO bestaat examentraining voor het schoolonderzoek (SE) en Centraal Examen (CE) aardrijkskunde. Diverse methodes worden gebruikt, zoals De Geo, Wereldwijs en Buitenland. Daarna wordt de Examenbundel aardrijkskunde gebruikt. Evenals eigen lesmateriaal in de klas getest. Kijk op het blog http://www.rinivanderpol.com/

De training bestaat uit mondelinge uitleg met samenvattingen, powerpoints en mindmaps. Voor alle SE en CE onderwerpen is toetsmateriaal aanwezig. Na afloop wordt het lesmateriaal ter beschikking gesteld.

De Examenbundel aardrijkskunde behandelt kort alle CE-onderwerpen door uitleg van de lesstof met opdrachten. De volledige lesstof voor het CE kan in een dag worden herhaald.